menu Menu
Kirjaluotsi tänään 9 vuotta!
Yleinen 08/04/2024 22 kommenttia
Kevin Chen: Aavekaupunki Edellinen Isabella Hammad: Enter Ghost Seuraava

Kirjaluotsi-blogini täyttää tänään 9 vuotta. Näiden vauhdikkaiden vuosien aikana olen lukenut yli 1200 kirjaa ja kirjoittanut 993 blogiartikkelia kirjoista ja niiden ympäriltä. Aloitin blogin aikoinaan omaksi lukupäiväkirjaksi ja lukukokemuksen syventäjäksi ja samalla halusin kokeilla, miten saisin luotua visuaalisesti erottuvan kirjablogin. Blogin lukijamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja nykyään blogissani käy kuukausittain yli 7000 uniikkia kävijää. Se hämmentää minua ja olen syvästi kiitollinen jokaisesta lukijasta.

Haluan jatkossakin panostaa kiinnostavaan sisältöön ja nostaa kotimaisten uutuuksien ja käännöskirjojen lisäksi esiin myös vanhempaa kirjallisuutta ja vieraskielistä kirjallisuutta maailmalta. Eniten luen suomeksi ja englanniksi, mutta blogista löytyy myös useampi arvio espanjankielisistä kirjoista ja myös pari ranskan- ja italiankielisistä.

Blogissani usein vierailevat ovat ehkä huomanneet, että olen kymmenennen blogivuoden kynnyksellä antanut periksi markkinavoimille ja ottanut blogiin partnerimainontaa. Tarkoitus ei ole kiusata teitä aiheeseen liittymättömillä mainoksilla, vaan tarjota kirjojen ystäville erilaisia etuja ja linkkejä lukemiseen liittyen. Piilomainontaa en tee, vaan mainoslinkit on aina selkeästi merkitty *-merkillä. Linkkien kautta tehdyistä rekisteröitymisistä ja ostoksista saan mainostajilta pienen komission. Sen voin taata, että ei tällä rikastumaan pääse, mutta olisi tietysti mukavaa saada edes jotain pieniä roposia vuosien panostuksesta.

Tällä hetkellä Kirjaluotsin lukijana saat esimerkiksi BookBeatin maksuttomasti käyttöön jopa 45 päiväksi. Kokeilujakso sisältää 30 tuntia kuunteluaikaa ja tilauksen voi lopettaa milloin tahansa. Etu on uusille BookBeatin käyttäjille. Jos et ole lukuaikapalvelua vielä käyttänyt, nyt kannattaa kokeilla. * Saat edun käyttöön kirjautumalla tämän linkin kautta ja lisäämällä etukoodin KIRJALUOTSI.

Itse en enää tule toimeen ilman päivittäistä äänikirjaa. Kuuntelen kirjoja esimerkiksi siivotessa, neuloessa, julkisilla matkustaessa, kävellessä ja illalla sängyssä, kun lukuvalo alkaa häiritä vieressä nukkuvaa. Käytössä on lukuaikapalveluiden lisäksi myös Audible, josta hankin sellaisia vieraskielisiä kirjoja, joita ei lukuaikapalveluista löydy. Toivon, että jossain kohtaa voin tarjota Kirjaluotsin lukijoille etuja myös Audibleen. (EDIT klo 16.30. Joskus toiveet toteutuvat hyvinkin nopeasti. Voin nyt tarjota myös Audiblen kokeilujaksoa. Lue lisää täältä.)

Lisäsin myös blogin menupalkkiin listan, josta näkee blogin suosituimmat artikkelit viimeisen kuukauden ajalta. Sen mukaan tällä hetkellä lukijoita kiinnostaa Nathan Hill, joka saapuu toukokuussa vieraaksi Helsinki Lit -festivaalille. Alla taas näkyy viime vuoden kuusi luetuinta artikkelia. Ykkösenä odotetusti Finlandia-voittaja Sirpa Kähkönen. Satu Rämön kirjojen suosio näkyy myös blogissa ja Miki Liukkosen surullinen poismeno viime kesänä toi lukijoita muutaman vuoden vanhaan juttuun. Hauska yllätys uutuuskirjojen joukossa on myös Juhani Karilan Pienen hauen pyydystys, joka on kyllä selvästi jättänyt lähtemättömän vaikutuksen muihinkin kuin minuun. Mukana on myös Iida Turpeisen Elolliset, jonka kirjabloggaajat ja -somettajat valitsivat viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi kirjaksi. Palkintojenjako on huomenna ti 9.4. kaikille avoimessa tilaisuudessa Tekstin Talon Bar Typossa Helsingin Sörnäisissä. Toivottavasti näemme siellä ja voimme nostaa synttärimaljan myös Kirjaluotsille!

Lukuiloa toivottaen,
Tiina

PS. Olisi hauska kuulla teistä lukijoista. Jätä terveisesi alle!

Seuraa Kirjaluotsia

Tilaa artikkelit sähköpostiisi


Edellinen Seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Peruuta Lähetä kommentti

 1. Suurkiitos blogistasi! Luen päivityksiäsi aina mielenkiinnolla ja olen löytänyt kauttasi monien kiinnostavien lukuelämysten äärelle. On myös hauska vertailla lukukokemuksiani omiisi, huomaan usein myhäileväni samanmielisyyden merkiksi.

  1. Onpa hauska kuulla, että olet löytänyt blogista kirjavinkkejä ja vertaiskokemuksia. Kiitos, että seuraat blogia ❤️

 2. Onnittelut hienosta 9-vuotiaasta blogistasi. Arviosi ovat aina monipuolisia ja vinkkisi luotettavia. Olet tosi ahkera lukija – ja neuloja! Kivaa, että kirjoitat edelleen aktiivisesti, kun on vaikuttanut että nuo pikaisemmat somekanavat ovat osan bloggareista nielaisseet.

  1. Kiitos Leena! En ole itse noiden pikaisten kanavien ystävä, enkä tunne olevani siellä mukavuusalueellani. Parasta siis jatkaa tätä hitaampaa etenemistapaa ja toivoa, että lukijatkin malttavat välillä pysähtyä pidempien blogitekstien pariin. 😄

 3. Onnea yhdeksänvuotiaalle! Luen aina uteliaana varsinkin englannin- ja espanjankielisistä kirjoista kirjoittamasi postaukset.

  1. Kiitos! Kiva, että meitä espanjaksi lukevia bloggaajia löytyy muitakin. Pitäisikin taas ryhdistäytyä espanjaksi lukemisessa. Tuossa odottaisi kirjastosta lainassa oleva Sonsoles Ónegan Las hijas de la criada, joka voitti viime vuonna Premio Planeta -kirjallisuuspalkinnon. Saa nähdä, saanko edes aloitettua lähes 500-sivuista järkälettä 😅

   1. Olen lukenut Ónegan Planeta-voittajan ja kirjoittanutkin siitä.

    1. Kävin lukemassa juttusi ja taitaa Ónega palautua lukematta kirjastoon. Sen sijaan sain blogistasi muita vinkkejä espanjankieliseen kirjallisuuteen. Taitaa seuraavana olla tutustuttavana Juan José Millás. Kiitos!

     1. Jos luet Millásia, niin paras häneltä lukemani kirja on El mundo. Se on kuitenkin sen verran omaelämäkerrallinen, että kannattaisi ensin lukea ainakin yksi muu kirja, jotta tutustuisi tyyliin. Itse ihastuin Millásiin, kun luin kirjan Dos mujeres en Praga paljon ennen blogiaikaa.

 4. Onnea yhdeksänvuotiaalle!
  Joitain kirjallisuuskiinnostuksia jaamme, ja kyllä käyn täällä muitakin lukukokemuksia katselemassa…

 5. Sinun teksteihisi tartun aina. Minulla on seurattavien kirjablogien joukossa muutama erityinen suosikki ja sinun blogisi kuuluu niihin.

  Arvostan, että kirjoitat myös muista vieraskielisistä kirjoista kuin englanniksi tehdyistä. Niille teksteille ei varmasti myöskään ole helppo saada samassa määrin lukijoita kuin nosteessa oleville kotimaisille kirjoille.

  1. Kiitos kauniista sanoistasi Anki! Sinä oletkin blogini ahkerin kommentoija, kiitos myös siitä. 😊

   Ei noilla vieraskielisillä tosiaan hirveästi lukijoita houkutella, ainakaan kotimaassa. Välillä tilastoista kauhistelen, kun on esimerkiksi espanjalaisia eksynyt blogiin heille tuttujen kirjailijoiden perässä. Miltähän tekstit heistä vaikuttavat käännösohjelmien välityksellä. 😅 Olen joskus miettinyt, että tekisin tiivistelmät teksteistä sillä kielellä, jolla olen kirjan lukenut. Silloin palvelisin myös niitä ulkomaisia lukijoita, jotka hakukoneista päätyvät sivuille. Toisaalta käytän jo nyt älyttömästi aikaa blogiin, joten tarvitsenko oikeasti lisähaasteita 😂

 6. Kiitokset mukavista ja antoisista avauksistasi sekä lämpimät onnittelut 9-vuotiaalle ja pitkää ikää sekä paljon iloa ja mukavia tuokioita Sinulle kirjojen parissa jatkossakin!!

keyboard_arrow_up