menu Menu
Kirjaluotsi 3 vuotta!
Yleinen 08/04/2018 14 kommenttia
Raymond Carver: Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta Edellinen Rodrigo Hasbún: Kiintymyksiä Seuraava

Kirjablogini täyttää tänään kolme vuotta! Enpä olisi kolme vuotta sitten uskonut, että tästä harrastuksesta tulee näin iso osa elämääni. Eniten on yllättänyt ja ilahduttanut se, miten sosiaalista kirjabloggaaminen on. Kiitos siis blogin lukijoille ja koko kirjablogiyhteisölle, että olette niin lämpimästi ottaneet minut joukkoonne. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi olen saanut nauttia monenlaisista kulttuuririennoista hyvässä seurassa. Kolmen vuoden aikana postauksia on kertynyt yhteensä 246, joista suurin osa on siis juttuja luetuista kirjoista. Ihan kaikista en ehdi tai jaksa kirjoittaa, sen verran paljon tulee luettua. Olen kirjoitellut blogiin myös teatterikokemuksista ja kirjatapahtumista. Kolmannen vuoden kunniaksi myös blogini kävijämäärä on kolminkertaistunut viime vuodesta. Tutkailin tilastoista suosituimmat artikkelit ja hassuimmat hakusanat kolmen vuoden ajalta.

Viisi luetuinta kirjoitustani:
Nathan Hill: Nix
Yaa Gyasi: Matkalla kotiin
Jessie Burton: Nukkekaappi
Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä
Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia

Nukkekaappi-postaustani on viime aikoina luettu todella paljon, mikä johtunee siitä, että kirjan pohjalta tehty tv-sarja näytettiin juuri Ylellä. Sen huomaa myös hakusanoista, joilla blogiini on päädytty. Viiden suosituimman hakusanan joukosta löytyy “nukkekaappi” ja “nukkekaappi sarja”. Itse en ole sarjaa katsonut. Muut suositut hakusanat olivat “pidä huolta äidistä”, “orjattaresi” ja tietysti “kirjaluotsi”.

Muistisairaan äidin katoamisesta kertovaa korealaista romaania Pidä huolta äidistä on haettu lukuisilla sanayhdistelmillä, joista voi päätellä että kirjan nimen muistaminen on tuottanut monelle ongelmia. Onneksi näillä hakusanoilla on juttuni kuitenkin löytynyt: “korealainen kirja äidistä”, “kirja äiti kadonnut”, “kirja kadonneesta äidistä”, “kirja äiti korea”, “pidä kiinni äiti korealainen kirja”, “tunnetko äitisi korealainen kirja”, “äiti katoaa kirja” ja “älä unohda äitiä”.

Sympaattisin hakutermi oli “reppu täynnä tarinoita”. En tiedä mitä etsijällä on ollut mielessään, mutta toivottavasti reppuun löytyi tarina jos toinenkin. Pelottavimman hakutermin tittelin saa “raivokohtaus sairaus”. Löysiköhän hakija haluamaansa? “Holokaustista kertovia kirjoja” on myös haettu ja niitä on varmasti blogistani löytynytkin. Sen sijaan hakusanoilla “chick lit kirjablogi” on melko varmasti joutunut pettymään. Hieman myös nauratti, että blogiini on tultu sanoilla “hyvä aviomies” ja “joutsenprinssi”, mutta sulhasen haun sijasta nämä taitavatkin viitata Liane Moriartyn ja Michael Cunninghamin kirjoihin.

Joku on päätynyt blogiini etsimään vastausta kysymykseen “mistä katsoa saari sarja”. Kyseessä on tietysti Victoria Hislopin romaanin Saari perusteella tehty kreikkalainen sarja, johon minäkin jäin joskus koukkuun. Nyt en valitettavasti osaa vastata mistä sen näkisi. Viimeksi Yle esitti sarjaa uusintana vuonna 2015.

Lyhyitä onnentoivotuksia ja kirjasuosituksia

Blogistani on myös etsitty “lyhyitä onnentoivotuksia”. Jotta seuraava noilla hakusanoilla etsivä ei joutuisi pettymään, ehkä sinä voisit kirjoittaa Kirjaluotsin synttäreiden kunniaksi lyhyen onnentoivotuksen alle. Samalla voit suositella minulle kirjaa, joka minun tulisi ehdottomasti lukea. Arvon suositeltujen kirjojen joukosta yhden, jonka luen Helmet-lukuhaasteen kohtaan 10 – Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema kirja.


Seuraa Kirjaluotsia:

BLOGLOVIN’
BLOGIT.FI
FACEBOOK
GOODREADS

3 vuotta bloggaaminen kirjablogit synttärit


Edellinen Seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Peruuta Lähetä kommentti

 1. Onnittelut 3v. blogille!
  Suosittelen Toni Morrisonin kirjoja. Jos et ole lukenut Pulizer-palkittua Minun kansani, minun rakkaani teosta, niin suosittelen sitä.

  1. Kiitos Mai! Tämäpä oli mainio suositus. Olen lukenut Morrisonilta vain uusimman, Luoja lasta auttakoon. Tarvitsenkin Yhdysvallat-lukuhaasteeseen jonkun Pulitzer-palkitun teoksen, joten ainakin siihen haasteeseen menee lukuun 🙂

 2. Onnea, onnea ja monia hyviä uusia blogivuosia! ♥ On ollut hauska tutustua blogijutuissa. Ja sinulle on muutenkin postiakin tulossa, en ole vielä saanut sitä matkaan. 🙂

  Hmm, mitähän sinulle suosittelisin. 1001 kirjaa -blogista bongasin hiljattain John Fowlesin Neitoperhon, joka on omalla lukulistallani. Haastan sinut ja samalla itseni lukemaan tuon romaanin. (Haastetta ei ole pakko ottaa vastaan, tietenkään!)

  1. Kiitos ihana Katja!
   Hauskaa, minäkin bongasin tuon kirjan ja huomasin, että minulla on hyllyssä lukemattomana Fowlesin Jumalten naamiot. Löysin sen Turun Kirjamessujen aikaan hotellini käytävällä olleesta kirjojen kierrätyshyllystä. Ainakin sen voisin lukea ja jos innostun, vielä Neitoperhonkin 🙂
   Taitaa käydä niin, että kaikki suositellut kirjat menevät huojuvaan lukupinoon 😀

 3. Paljon onnea! Sinulla on hieno blogi. Minulla puolestani tulee kaksi vuotta täyteen toukokuussa – tai oikeastaan blogillani, koska sen (edesmenneen) edeltäjän aloitin jo 2,5 vuotta sitten.

  Oli kiva lukea noita hakusanoja. Minustakin on mielenkiintoista seurata niitä.

  Itse luin viimeksi Ulla-Lena Lundbergin Linnunsiivin Siperiaan. Suosittelen, jos et ole lukenut! Oli ihana kirja.

  1. Kiitos! Täytyy tunnustaa, etten ole vielä lukenut yhtään Lundbergin kirjaa. Jää on ollut lukulistalla pitkään, mutta ei ole jostain syystä päätynyt lukuun asti. Linnunsiivin Siperiaan kuulostaa myös kiehtovalta. Kiitos suosituksesta!

 4. Paljon onnea 3-vuotiaalle! Hauskoja nuo hakusanat, joilla blogeihin päädytään 🙂 Suosittelen lukemaan Golnaz Hashemzadeh Bonden kirjan Olimme kerran, koska juuri tänään bloggasin siitä ja se on tuoreena mielessä. Kirjassa on mm. vihainen ja katkera kertojanainen ja mielenkiintoista kuvausta Iranista ennen islamilaista vallankumousta.

  1. Kiitos Nanna! Juuri tänään hain tuon suosittelemasi kirjan kirjastosta. Se kuulosti ihan minun kirjaltani kun näin sen Otavan katalogissa. Sen tulen siis ilman muuta lukemaan. Kiitos silti suosituksesta, meillä on selvästi samanlainen kirjamaku ????

keyboard_arrow_up