menu Menu
Kahelia vappua! Noora ja Jenna Kunnas: Kaheli sakki ja mysteeri majatalossa
Huumori, Kunnas Jenna, Kunnas Noora, Lastenkirjat, Otava, Suomi 30/04/2017 2 kommenttia
Orhan Pamuk: Kummallinen mieleni Edellinen Kirsi Alaniva: Villa Vietin linnut Seuraava

Bertta, Pipana ja Papu seisoivat vuoren kokoisen ruumiin vieressä, kun Heikki tutki sen käsivartta suurennuslasin avulla. Ruumis makasi ohuen patjan päällä jokseenkin hiljaa. Sen päässä oli hiukan nuhruinen valkoinen lakki, josta roikkui musta pitkä tupsu. Jalassaan sillä oli merkkejä täynnä olevat haalarit, mutta haalareiden yläosa oli solmittu hihoista yhteen lantiolle.

Miehellä oli avonainen beige takki ja serpentiiniä sillä roikkui kaulasta sekä hatun alta. Takin taskusta pilkisti pieni ruskeahko, kulunut vihkonen ja lattialla, lähellä toista kättä, oli paperinen vappupilli. Varsin vahva ja pistävä haju leijaili ruumiin ympärillä, ja tämän huomasivat myös majatalon asukkaat.

Kaheli sakki ja mysteeri majatalossa on kolmas osa Noora ja Jenna Kunnaksen Kaheli sakki -sarjassa. Olemme pojan kanssa lukeneet sarjan kaikki osat ja tykästyneet näihin nukkekodin kaheleihin asukkaisiin ja heidän päättömiin toilailuihinsa. Meno majatalossa yltyy usein melko absurdiksi, ja näin käy myös tässä uusimmassa, osuvasti vappuaiheisessa kohelluksessa. Majatalo Perätuulen asukkaita vaivaa todellinen rikosaalto. Ensin katoaa Pipana, sitten kattila ja reikäkauha, ja varsinkin Hempan vappu uhkaa mennä pilalle: eihän vappua voi viettää ilman munkkeja! Kun vielä huonemaailman lattialta löytyy (kuorsaava) ruumis, asukkailla on ratkaistavanaan monta mysteeriä.

Rikostutkimuksissa ohjat ottaa Heikki Nieminen, alias komisario Jukkapalmu, jonka apureiksi ryhtyvät aina jännitystä elämään kaipaavat (nyt jo löytynyt) Pipana alias Kookospalmu ja Papu alias Kumiviikuna. Jokainen majatalon asukas joutuu vuorollaan epäilyksenalaiseksi ja johtolankoja (mm. ruumiin nenäkarvoja ja langanpätkiä ruumiin haalarimerkeistä) kertyy kasapäin. Majuri Kuugelbum yrittää tuttuun tapaansa varastaa komennon, mutta komisario Jukkapalmua ei noin vain pysäytetä. Rikoksen selvittely jatkuu vielä senkin jälkeen, kun Hemppa näkee ruumiin heräävän ja puhuvan puhelimeen jotain tapaamisesta Ullanlinnassa. Kuka on tämä linnassa viruva rikoskumppani Ulla? Vaaditaan lisätutkimuksia.

Aluksi hieman vieroksuin ajatusta krapulaisesta teekkarista lastenkirjan aiheena, mutta tämän kahelin sakin puheissa kuorsaava ruumis muuttuu kunnianarvoisesta meriamiraalista kiinalaiseksi merimineraaliksi niin vinhaa vauhtia, ettei lapsi välttämättä edes hoksaa mistä on kyse. Pieruhuumoria oli hieman liikaa minun makuuni ja poikakin alkoi jo kyllästyä Bertan kaasutteluun. Se jaksoi naurattaa vielä ensimmäisessä kirjassa, mutta saman toistaminen kolmen kirjan verran alkaa jo tökkiä. Meille Kaheli sakki -kirjat ovat toimineet mukavina välipaloina, kun kaipaa jotain parissa illassa luettavaa kevyempää tarinaa pidempien lastenromaanien välissä. Poika tiivisti mielestäni hyvin tuossa alla: kirja sopii kaikille, jotka tykkää lyhyistä ja hassuista pierusaduista 🙂

Tässä 8-vuotiaan itse kirjoittamia mietteitä kirjasta:

Mistä kirja kertoo?
Majatalossa tapahtuu rikos.

Mikä kirjassa oli hauskinta?
Hassut kuvat ja pahvinen Zlatan.

Ketkä ovat suosikkihahmosi?
Majuri Kuugelbum ja komisario Jukkapalmu.

Kenelle suosittelisit kirjaa?
Kaikille, jotka tykkää lyhyistä ja hassuista pierusaduista. Ei tosikoille eikä alle 3-vuotiaille.

Tällä kirjalla saankin kuitattua yhden Helmet-lukuhaasteen vaikeimmista kohdista: 25 – Kirja, jossa kukaan ei kuole. Kuorsaavaa ruumista kun ei lasketa 😉

Kahelia vappua kaikille!

Noora ja Jenna Kunnas: Kaheli sakki ja mysteeri majatalossa
Otava 2017
Arvostelukappale

Jenna Kunnas Kaheli sakki ja mysteeri majatalossa lastenkirjat Noora Kunnas Otava


Edellinen Seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Peruuta Lähetä kommentti

  1. Näihin en ole vielä tutustunut. Kiitos poikasi antamasta arvostelusta, kyllä lapset tietää 🙂
    Iloista vappua 🙂

keyboard_arrow_up