menu Menu
Helsingin Kirjamessut 2017 - lippuarvonta ja vinkit
Kirjatapahtumat 20/10/2017 24 kommenttia
Asko Sahlberg: Amandan maailmat Edellinen Sinikka Larsen: Jumalan ja synnyttäjän välissä Seuraava

Onneksi syyslomalla on ehtinyt vähän elpyä Turun Kirjamessuista, sillä ensi viikolla messuillaan taas. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.-29.10. ja tulen olemaan messuilla bloggaajapassilla näillä näkymin kaikki neljä päivää.

Alla omat vinkkini messuille ja laitetaan nyt vielä lippuarvontakin pystyyn. Arvon kaksi yhden päivän vapaalippua Helsingin Kirjamessuille ja Viini & Ruoka -messuille. Kommentoi alle, jos haluat olla mukana arvonnassa. Arvonta päättyy maanantaina 23.10. klo 20.00. Liput ovat sähköisiä, joten lähetän ne voittajille sähköpostiin.

EDIT 23.10. 
Arvontakone valitsi voittajiksi Annikan ja Riitan. Onnea voittajille!

Torstai 26.10.

Messujen avajaiset järjestetään Aleksis Kivi -lavalla klo 11-12. Tilaisuudessa jaetaan kirjallisuuspalkintoja ja kuullaan säveltäjä Pasi Lyytikäisen tervehdys satavuotiaalle Suomelle. Samalla lavalla nähdään klo 12.30 esikoiskirjailijoiden hissipuheita. Kirjamessut on kutsunut kaikki Suomessa vuonna 2017 esikoisromaanin julkaisseet pikaesittelyyn, jokaisella on aikaa 3 minuuttia.

Laura Gustafsson ja Rosa Liksom keskustelevat autofiktiosta Minna Canth -lavalla klo 13 ja Heidi Köngäs kertoo sisällissodasta kertovasta romaanistaan Sandra klo 13.30 Eino Leino -lavalla.

Olemme pojan kanssa jääneet koukkuun Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin ja Pasi Pitkäsen Kepler62-sarjaan, jonka viimeinen osa on juuri ilmestymässä. Siksi suuntaan kuuntelemaan Timo Parvelaa Magia-lavalle klo 14.30.

Turussa kuuntelin hetken virolaista Ilmar Taskaa, mutta keskittyminen herpaantui kun minua yritettiin samalla värvätä Unicefin kuukausilahjoittajaksi. Onneksi Helsingin Kirjamessuilla on uusi mahdollisuus kuulla Taskan kiinnostavasta kirjasta ja elämäntarinasta. Klo 15.oo Kullervo-lavalla Ilmar Taska ja Sirpa Kähkönen keskustelevat lähihistorian kuvaamisesta kirjallisuudessa.

Image on valinnut viisi uutta kansalliskirjailijaa. Kirjakahvilassa klo 16 ehdokkaat keskustelevat, millaisia Suomi-kuvia nykykirjallisuudessa piirtyy.

Harry Potter -kääntäjänä tunnettu Jaana Kapari-Jatta ja lastenkirjailija Katja Kerkelä keskustelevat fantasiakirjallisuudesta ja sen merkityksestä nuorten lukemiselle Magia-lavalla klo 17.00.

Kuuntelin Turussa monta keskustelua, jossa puhuttiin kirjailijan ja kustannustoimittajan suhteesta. En ehkä itse jaksa jäädä tähän keskusteluun, mutta vinkkinä muille: Antti Tuomainen, Max Seeck, Anni Kytömäki ja heidän kustannustoimittajansa keskustelevat yhteistyöstään klo 18.00 Kullervo-lavalla.

Perjantai 27.10.

Olin Rosa Liksomin uudesta romaanista niin innoissani, että voisin kuunnella häntä vaikka kuinka. Perjantaina voikin saada halutessaan Liksom-ähkyn. Liksom ja Kjell Westö keskustelevat Aleksis Kivi -lavalla klo 11.00. Liksom kertoo Everstinna-romaanistaan samaisella Aleksis Kivi -lavalla klo 15.00. Lisäksi olen illalla menossa Teatteri Avoimiin Oviin katsomaan monologinäytelmää Lapin punaiset hanget, jossa Topi Mikkola esittää Rosa Liksomin kirjoittamaa tekstiä Annikki Kariniemen elämästä.

Luin juuri Aino Kallaksen klassikkokirjan Sudenmorsian Ylen 101 kirjaa -projektiin. Kirjan on sanottu saaneen inspiraationsa Kallaksen ja Eino Leinon intohimoisesta suhteesta. Tuota suhdetta valottaa Eino Leinon elämäkerran kirjoittanut Panu Rajala klo 12.00 Mika Waltari-lavalla. Kiinnostuneena menen kuuntelemaan taustatietoja, kumpi suhteessa edusti ihmissutta 😉

Ville-Juhani Sutinen on viiden vuoden ajan kääntänyt suomeksi Virginia Woolfin päiväkirjoja, nyt urakka on valmis. Sutinen kertoo miltä tuntui upota niin kokonaisvaltaisesti kirjailijan sielunmaisemaan, klo 13 Mika Waltari -lavalla.

Klo 14 on ohjelmassa paljon kiinnostavaa. Marianna Kurtto kertoo ihanasta romaanistaan Tristania Mika Waltari -lavalla ja kiinnostavia esikoiskirjailijoita löytyy Aino-lavalta. Minä taidan kuitenkin kuunnella Ulla-Lena Lundbergia Kirjakahvilassa.

Klo 16 keskustellaan Kirjakahvilassa siitä missä kirja-alalla mennään. Keskustelijoina Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho, Tammen kustannusjohtaja Outi Mäkinen ja Suomalaisen Kirjakaupan kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola, puheenjohtajana Suomen Tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

Muistamisesta, unohtamisesta ja spekulatiivisesta fiktiosta keskustellaan Kullervo-lavalla klo 16.30. Keskustelijoina Pasi-Ilmari Jääskeläinen (Väärän kissan päivä) ja Anne Leinonen (Metsän äiti).

Lauantai 28.10.

Lauantaina on paljon bloggariohjelmaa. Aamupäivä ja ilta menee niissä merkeissä. Minut löytää myös bloggaajien vinkkauspisteeltä Boknäsin osastolta klo 17-18. Tule moikkaamaan!

Lauantain kohokohtiin kuuluu tietysti Dan Brownin VIP-tapaaminen klo 14-15. Tilaisuuteen piti ilmoittautua etukäteen ja se on jo täynnä. Jos et huomannut ilmoittautua ajoissa, voit lisätä itsesi jonotuslistalle.

Muita kiinnostavia keskusteluja lauantaina ovat mm. Parnasson kirjallisuuskeskustelu Kullervo-lavalla klo 12 sekä Juha Hurmeen ja Satu Taskisen keskustelu Aino-lavalla klo 13.

Sunnuntai 29.10.

Sunnuntai avataan kuuntelemalla tuttua miestä Jarkko Hentulaa keskustelemassa Markus Selinin ja Elli Toivoniemen kanssa elokuvakäsikirjoittamisesta, Aino-lavalla klo 11.30.

Anneli Kanto kertoo Lahtarit-romaanistaan klo 13.00 Eino Leino -lavalla. Anna Kortelainen ja Katja Kallio keskustelevat arkistojen hyödyntämisestä romaanien taustatyössä, klo 13.30 Takauma-lavalla. Haastattelijana Venla Hiidensalo.

Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ehdokkaat esitellään Aleksis Kivi -lavalla klo 15.00. Siihen onkin hyvä lopettaa vaativa mutta toivottavasti myös palkitseva messurupeama.

Nähdään messuilla!

 

 

 

#kirjamessut arvonta Helsingin Kirjamessut 2017


Edellinen Seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Peruuta Lähetä kommentti

 1. Hyvät vinkit, mutta unohdit lukupiirit! Rosa Liksom ja Everstinna -piiri to klo 16.30. Saa tavata ja kuulla kirjailijaa livenä ja rauhassa. Sinne 🙂

  1. Kiitos Arja, tästä unohdinkin mainita. Itse en lukupiiriin taida tällä kertaa tulla. Olin Liksom-lukupiirissä Turun Kirjamessuilla ja minulla taitaa perjantaina olla jo tarpeeksi Liksomia illan monologinäytelmä mukaan lukien 🙂 Voisihan sitä toki Liksom-överit vetää 😉

 2. Hyviä vinkkejä! Vähän harmi, että Brown tapaaminen on jo täynnä mutta sormet ristiin, että jonon kautta pääsisi osallistumaan.

  1. Onnea, voitit päivälipun Helsingin Kirjamessuille! Lähetän sähköisen sisäänpääsyn sinulle kohta sähköpostitse.

 3. Pentti Linkola on lauantaina Jörn Donnerin kanssa Minna Canth -lavalla klo 12.30, aiheena ”kyltyyri” – Eino Leinon seura 70 vuotta.

 4. Osallistun arvontaan 🙂 Rakastan lukemista, mutta silti usein vaivaa ongelma, että mihin kirjaan seuraavaksi tarttuisi – kirjamessuilta varmasti saisin monta uutta kirjavinkkiä!

 5. Kiitos vinkeistä. Ohjelmaa on täälläkin luettu jo hiirenkorville…vain lippu puuttuu. Tärppäiskö?

 6. Mukana arvonnassa! Menossa messuille, joten liput olisi mukava voittaa.

 7. Miki Liukkosta ja muita mielenkiintoisia keskusteluja on päästävä kuulemaan ja näkemään.

  1. Onnea, voitit päivälipun Helsingin Kirjamessuille! Lähetän sähköisen sisäänpääsyn sinulle kohta sähköpostitse.

keyboard_arrow_up