menu Menu
Elämä, kerta kaikkiaan! -lukuhaaste | Ohjeet ja koonti
Yleinen 27/01/2020 6 kommenttia
Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti - Pojasta, isästä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta Edellinen Elämä, kerta kaikkiaan! -haastetarina Seuraava
Elämä, kerta kaikkiaan! -lukuhaaste

Blogini ensimmäinen oma lukuhaaste on lähestymässä finaaliaan ja pian on aika kerätä yhteen vuoden aikana kertyneet elämäntarinat. Haasteen tavoitteena oli lukea matalalla kynnyksellä elämäkertakirjallisuutta. Haastekirjoiksi kelpuutettiin laajalla skaalalla elämäkerrat, omaelämäkerrat, muistelmateokset ja myös omaelämäkerralliset romaanit, runot, esseet ja tietokirjat. (Lue lisää haasteen aloituspostauksesta.)

Sitten seuraa se kimurantti osuus. Haasteeseen luettujen kirjojen pohjalta on tarkoitus luoda kuvitteellisen henkilön tiivis elämäntarina, joka toimii samalla kollaasina kaikista haasteeseen luetuista kirjoista. Poimi siis jokaisesta haasteeseen lukemastasi kirjasta yksi kiinnostava asia kyseisen henkilön elämästä ja muodosta niistä yhden fiktiivisen henkilön elämäntarina. Saat vapaasti lisäillä tarinaan omiasi, kunhan siitä käy ilmi mitkä kohdat tarinassa ovat lukemistasi kirjoista.

Vaikka tämä haaste onkin, ei kannata ottaa paineita. Jokainen toteuttakoon tarinansa juuri sillä tyylillä ja ambitiolla kun tuntuu hyvältä. Toivottavasti olet viihtynyt ja saanut uusia oivalluksia elämäkertakirjallisuuden parissa, se oli tässä se tärkein tavoite 😊

Julkaise tarinasi ja haastekoontisi blogissasi maanantain 27.1. aikana ja linkkaa se alle kommentteihin. Voit myös ajastaa juttusi ja ilmoittaa linkin etukäteen. Jos osallistut ilman blogia, voit kirjoittaa tarinasi suoraan kommenttikenttään.

Voi elämä, kerta kaikkiaan!


Haasteeseen osallistuneiden tarinat:
Eniten minua kiinnostaa tie
Kirjaluotsi
Kirjan pauloissa
Kirjasähkökäyrä
Mrs Karlsson lukee
Oksan hyllyltä
Pieni suuri piiri

#elämäkertakaikkiaan lukuhaaste


Edellinen Seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Peruuta Lähetä kommentti

  1. Luin yksitoista teosta tähän haasteeseen, mutta tarinaa en ole vielä vääntänyt (enkä edes koostepostausta). Minä ja elämä emme tule nyt toimeen, mutta ehdottomasti teen jutun sitten jälkijunassa. Ei väliä, vaikka se ei enää olisi haasteen kannalta ajankohtainen, mutta nyt vain ei pysty.

    Haasteeseen lukemani kirjat on listattu tänne, mutta palaan asiaan vielä jossain vaiheessa kun voin paremmin.

    http://mainoskatko.blogspot.com/2019/01/elama-kerta-kaikkiaan-lukuhaaste.html

    1. Ilman muuta, älä ota tästä mitään paineita. Kiva olisi joskus lukea tarinasi, vaikka se ei tähän ehtinytkään. Kiinnostavia nuo haasteeseen lukemasi kirjat. Märta Tikkasen olen joskus lukenut, mutta muita en.

      Toivottavasti sinä ja elämä pääsette pian taas parempiin väleihin ❤️

keyboard_arrow_up